Bemiddeling als particulier

Bemiddeling of mediation als je kiest om niet voor een dure rechtzaak te gaan.

Wens je een oplossing en zelf de controle houden? 

Geloof je dat het behouden van je relaties een investering is in de toekomst? Ben je overtuigd dat communicatie de tool is om verder te raken en geld te besparen? Dat er in dit conflict ook een kans zit op nieuwe mogelijkheden en kansen? 

Wil je zelf aan het stuur blijven van de gesprekken maar wil je alles binnen een wettelijk kader dat vertrouwelijk is en garanties geeft op de gemaakte afspraken ? 

Hier kan je dus met een erkend bemiddelaar die jouw case faciliteert en een duurzame oplossing mogelijk maakt op pad. Dit voor al je conflicten in bouwgerelateerde zaken, burenruzies , conflicten over facturen of werken die zijn uitgevoerd. Ben je niet akkoord met een bepaalde manier van behandelen en wil je dat we optreden als bemiddelaar om zonder rechtzaak tot een minnelijke schikking te komen? 

Wil je dan dat dit juridisch uitgewerkt wordt en in een dading wordt gegoten, dan is dat in bepaalde cases mogelijkv door neerlegging van een dading bij de rechtbank en is deze afdwingbaar. 

Zo zie je maar dat je geld , tijd en meer kwaliteit in je leven kan bekomen met een beperkte investering. 

 

 

Burenruzie of een conflict in je vereniging ?

Samenleven kan voor bepaalde situaties zorgen waarbij een gesprek niet uit de weg kan gegaan worden. Of zijn er situaties ontstaan waarbij de rust onder begeleiding van iemand die hiervoor is opgeleid terug wordt gebracht en laat zeggen wat er moet verteld worden.

Een probleem met aannemer of architect?

Bouwen en renoveren kan in bepaalde fases nood hebben aan een open gesprek met alle partijen. Dat geen jaren duurt en je budget niet over zijn limieten dwingt. Laat het niet tot een rechtzaak komen want finaal kost dit pakken geld enis het een jarenlang proces.

Conflicten met : Bedrijven - Scholen -ziekenhuis

Los het op door bemiddeling. Iedereen wint erbij en binnen korte periode resultaat. En je kan nadien ook nog steeds gebruik maken van een gerechterlijke procedure. Of in afwachting van een proces kan je proberen of er dmv mediation een oplossing kan bereikt worden. Iedereen wint erbij.

Jouw afspraak

We bieden U 2 directe mogelijkheden aan : 

  • Een telefonische afspraak van max 30 min. Hierin bekijken we samen of bemiddeling een oplossing is en leg ik uit wat de mogelijkheden zijn. 
  • Een afspraak alleen of (liefst) met partner voor een kennismakingsgesprek van 1 uur aan 60€. Hierbij gaan we in detail in op jullie noden en wensen en krijg je antwoord op de meeste vragen en beslissen we samen of we een verder traject starten aan een vaste prijs.