Is een procedure met een erkend bemiddelaar geen verloren tijd?

Veel mensen geloven dat een bemiddelingsproces dat wordt geleid door een erkend bemiddelaar tijdverspilling is. Deze misvatting ontstaat door het gebrek aan begrip van wat een bemiddelingsproces inhoudt. Hoewel het waar is dat bemiddeling misschien niet in staat is om alle geschillen op te lossen, is het nog steeds een haalbare optie voor veel conflicten en kan een erkend bemiddelaar het proces soepeler laten verlopen.
Zelfs wanneer een gerechterlijke procedure is gestart, kan er gelijktijdig een procedure opgestart worden samen met jullie raadsheren.

Bemiddeling is een alternatief voor het naar de rechter gaan en kan beide partijen tijd, geld en emotionele stress besparen. Het gebruik van een erkend bemiddelaar kan ervoor zorgen dat het bemiddelingsproces eerlijk, onpartijdig en vertrouwelijk wordt uitgevoerd. Bemiddeling kan een uitkomst opleveren die beide partijen in een juridische omgeving misschien niet voor mogelijk hadden gehouden. Vaak vinden we een meerwaarde in de situatie die partijen niet voor mogelijk hadden gehouden.

Tot slot is de overtuiging dat een bemiddelingsproces dat wordt geleid door een erkend bemiddelaar tijdverspilling is, verre van de waarheid. Bemiddeling is een eerlijke en effectieve manier om geschillen op te lossen en een bemiddelaar kan het proces soepeler laten verlopen. Het is ook essentieel om te onthouden dat bemiddeling een alternatieve manier is om conflicten op te lossen en niet voor elke situatie geschikt is.

In cijfers :

– 80% van de zakelijke conflicten resulteren in een oplossing in de vorm van een akkoord.
– in familiale dossiers gaan we zelfs naar 90% slagingspercentage.

Dit is absoluut waardevol en naast de oplossing wordt er vaak een verbeterde verstandhouding bereikt tijdens en na de bemiddeling omdat alles kan uitgesproken worden in een beschermde wettelijke omgeving.