Wat kost een bemiddeling

‘Wat zijn de kosten die verbonden zijn aan een bemiddelingsprocedure met een erkende bemiddelaar?’

Dit is een vraag die zowel vanuit onze klanten als de rechtbank naar voor komt.

Veel hangt af natuurlijk van de situatie en complexiteit van het conflict. Maar laat ons een onderscheid maken in :

Familiale Bemiddeling :

Deze is in eenvoudige situaties bv voor enkel het opmaken van een ouderschapsplan te beperken tot 2 a 3 sessies van 1,5u. Dit geeft dan ca een budget van 6 a 700€ te verdelen door beide ouders. Een echtscheiding geeft in de meeste gevallen nog een aantal andere extra zaken te regelen en dat mag je rekenen op een budget van ca 1500-1600 €. Ook hier is veel afhankelijk van de persoonlijke situatie en of er vennootschappen en onroerend goed moeten geregeld worden. Voor onroerend goed wordt er steeds samengewerkt met een notaris die dan dit onderdeel volgens onze afspraken die we gemaakt hebben afhandeld. 

Familiale bemiddeling is vrijgesteld van BTW wat het iets extra aantrekkelijker maakt.

 

Bouwbemiddeling – Handels en Burgerzaken :

 

Hier is het nog meer afhankelijk van de details en het aantal partijen en hun medewerking. Maar in 100% van de gevallen is het duidelijk goedkoper dan een procedure voor de rechtbank.

Een zeer belangrijk vraagstuk is voor mensen  die overwegen de diensten van een bemiddelaar te gebruiken om een ​​conflict af te handelen en op te lossen. Het is belangrijk om te begrijpen dat de kosten van een bemiddelingsprocedure kunnen variëren op basis van verschillende factoren, zoals de duur van de bemiddeling, de complexiteit van het conflict en hun medewerking. Daarom maken we ook in aanvang afspraken over de kosten en manieren waarop deze afgerekend worden. Transparantie gedurende het ganse traject mag je verwachten.

Wij rekenen volgens  een uurtarief en de totale kosten van de procedure hangen meestal af van het aantal uren dat de ik  besteedt aan het helpen oplossen van het conflict.

De kostprijs van een zakelijke bemiddeling is op dit moment bepaald op 130€/uur excl BTW