Wat doet een familiale bemiddelaar

Wat doet een familiale bemiddelaar?
 
 
De familiale bemiddeling is een wijze van oplossen van familiale conflicten bij de welke de bemiddelaar (neutraal en onafhankelijk) de partijen helpt om de dialoog te hervatten in alle vertrouwelijkheid, ten einde een gezamenlijk akkoord te vinden, dat hun respectieve behoeften erkent en deze van hun kinderen.

 De familiemediator is een neutrale derde partij die families helpt bij het oplossen van geschillen op een vertrouwelijke manier.

 De mediator helpt partijen om in gesprek te gaan en gezamenlijk acceptabele oplossingen te vinden die rekening houden met de behoeften van alle betrokken partijen, inclusief de behoeften van kinderen. De mediator neemt geen partij en legt geen beslissingen op, maar vergemakkelijkt juist communicatie en stimuleert partijen om gemeenschappelijke gronden te vinden. Dit proces kan bijzonder nuttig zijn in familiesituaties waar emoties hoog kunnen oplopen, omdat mediation een veilige en gecontroleerde omgeving kan bieden voor het oplossen van conflicten. Door samen te werken met een familiemediator kunnen partijen kostbare en tijdrovende juridische gevechten vermijden en in plaats daarvan zich concentreren op het bereiken van een overeenkomst die in het belang is van iedereen die erbij betrokken is.