Bouwbemiddeling

Met een erkend bemiddelaar vind je de juiste weg uit het conflict

Een conflict met je architect ,  aannemer of met jouw klant? 

We spreken jouw taal en zorgen dat jouw project terug snel op de rails zit. 

Bemiddeling in de "Bouwsector"

Sinds 2023 is er door de Federale Commisie voor Bemiddeling en nieuwe specialisatie toegevoegd om als erkend bemiddelaar te werken. ” bouwbemiddeling” dus!

Dit brengt nieuwe mogelijkheden naar voor om de verschillende aspecten van de bouwwereld en zijn heel specifieke zorgen aan te pakken. 

We staan zowel bouwheren als aannemers bij in een conflict wat is ontstaan en beschermen hun beide belangen. Van zodra we actief zijn kunnen er afspraken gemaakt worden om geen verdere vertragingen en kosten te maken. 

Tevens zijn we actief in “Consious Contracting” waarbij we op voorhand de samenwerking onder de loep nemen en de mens in Uw ondernemen op de eerste plaats zetten. Bouwbemiddeling is dus meer dan enkel hulp bieden op moment dat er geen andere keuze is. Maar consious contracting is absoluut een kans die aannemers nemen om zowel centen als hun imago positief beïnvloeden!

bemiddelaar erkend FBC bouwzaken

Menselijk

In een erkende bemiddelingsprocedure wordt de tijd genomen om naar elkaar te luisteren. Nemen we de tijd om terug te luisteren naar elkaar. Als bemiddelaar ben ik geschoold om U als mens waardig te begeleiden.

Persoonlijk

Elke zaak is maatwerk en is telkens opnieuw naar mogelijkheden en kansen kijken. Op maat van jullie specifieke persoonlijke noden.

Goedkoper

Door de beperkte administratie zijn we niet verplicht om deze kosten aan te rekenen. Een procedure bespaart U vele duizenden Euro's die een Rechtzaak vaak met zich meebrengt.

Sneller

Als partijen nood hebben aan een vlotte en snelle oplossing kunnen we direct schakelen en ons netwerk aanspreken. Geen jarenlange procedure waarbij het conflict vaak nog hoger oploopt en relaties verder verzuren.

Meer dan 80% van de juridische conflicten kan worden opgelost met een mediator

Volgens onze gegevens hebben we vastgesteld dat een opmerkelijke 80% van de bemiddelings processen die we faciliteren, leidt tot een succesvolle overeenkomst en oplossing van conflicten tussen partijen. Met deze opmerkelijke succesratio kunnen we met vertrouwen zeggen dat onze bouwbemiddeling effectief is om teamwork, samenwerking en wederzijds begrip tussen individuen en organisaties met concurrerende belangen te bevorderen. ik ben absoluut toegewijd en getraind om  professioneel, onvermoeibaar  ervoor te zorgen dat elke persoon die betrokken is bij een geschil de kans krijgt om gehoord te worden en dat hun standpunten in aanmerking worden genomen tijdens het besluitvormingsproces. Onze aanpak bevordert een groter vertrouwen en respect tussen partijen en leidt uiteindelijk tot betere resultaten die iedereen ten goede komen. We zijn trots op onze succesvolle record in het samenbrengen van mensen en het leveren van effectieve oplossingen voor de meest complexe conflicten.

Erkende bemiddeling via bemiddelaars.net

Meer dan 20 jaar ervaring in de bouwwereld en interieurvormgeving en een degelijke technische kennis maakt een snelle analyse van de situatie mogelijk. Een netwerk van experts , architecten en technische adviseurs laten toe om snel en betaalbaar tot een gezamelijke oplossing te komen. 

Bouwbemiddeling heeft één enorm voordeel!  U blijft aan zet en er worden geen beslissingen boven Uw hoofd genomen. Alle aspecten kunnen en mogen besproken worden in een beschermd en wettelijk kader. Want eenmaal de procedure gestart, is alles wat je mee aan tafel brengt of zegt, beschermd door de Belgische Wet. 

U wenst geen lange , kostelijke slopende procedure voor de Rechtbank? Dan ben ik overtuigd dat we een absolute meerwaarde voor jouw project kunnen zijn. 

 

Gerelateerde artikelen

We houden je op de hoogte van de nieuwste trends en oplossingen die we op ons werkpad tegen komen. Geen moeilijke taal , maar verstaanbare mensentaal van en door mensen; 

[blocksy_posts limit="3" has_pagination="no"]

Bij het overwegen van de kosten die gepaard gaan met bemiddeling, is het belangrijk om te beseffen dat de prijs kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de complexiteit van de zaak, de locatie van de plaats van de mediation en het niveau van ervaring van de mediator. Niettemin is het belangrijk op te merken dat, hoewel mediation kosten met zich meebrengt, dit vaak aanzienlijk goedkoper is dan een rechtszaak of juridisch proces. Bovendien kan bemiddeling partijen tijd en middelen besparen door geschillen snel en effectief op te lossen. Het is ook de moeite waard om de langetermijnvoordelen van geschillenbeslechting via mediation te overwegen, zoals verbeterde communicatie en behoud van relaties. Over het algemeen kan worden gezegd dat hoewel de kosten van een mediator kunnen variëren, bemiddeling vaak een kosteneffectieve en waardevolle optie is voor het oplossen van geschillen.Een erkend bemiddelaar geeft ook bij een oplossing een overeenkomst die rechtsmatig geldig is en gehomologeerd door de rechtbank is. 

Onze overeenkomsten kunnen in een dading , bindende overeenkomst gegoten worden die , indien gewenst , door de betreffende rechtbank gehomologeerd of bekrachtigd kunnen worden. 

Bemiddeling is een wettelijk alternatief voor de rechtbank waarbij kosten en tijd worden bespaard. Het is een waardige aanvulling op de procedures waarbij je zelf de kosten en oplossing onder controle kan houden. En de bemiddelaar zorgt ervoor dat alles in een neutrale en veilig kader verloopt. 

Bemiddeling met erkend bemiddelaar

Een afspraak maken?

Vraag een gratis 15 min telefonisch adviesgesprek 

Tijdens dit gesprek wordt duidelijk of bemiddeling een uitweg of oplossing is voor jou. Het is vrijblijvend en zorgt ervoor dat je duidelijkheid krijgt in jouw vragen. 

Mocht bemiddeling een mogelijkheid zijn, wordt er een afspraak gemaakt om het verdere traject verder toe te lichten. Dit steeds volgens een wettelijk beschermd kader.